Witven Stoeterij Esch

Rijpaarden

Hera


We vervolgen met Hera. Foto (11) Hera (04/04/2012) is een vosmerrie van Oscar (Wolfgang/Nabuur/Courville) uit Purdy. Ze voldoet aan onze eisen, zij het dat ze op de stamboek keuring, o.i. onterecht, 65 punten kreeg voor exterieur en 75 punten voor beweging. Hierdoor kan ze vooralsnog geen elite predicaat krijgen. Via de sport kan ze zich ook in dit opzicht nog gaan bewijzen.

In 2016 werd uit Hera, Le bon Ami, een zwarte zoon van Grand Galaxy Win (Apache/Jazz/Zeoliet) geboren. In 2017 werd uit Hera, Ma Cherie, een zwarte dochter van de Trakehner hengst Schwartz Gold (Imperio/Consul/Seeadler ) geboren.

Sinds 2016 wordt Hera gereden door Loes van der Linden. Na het af spenen van haar veulen gaat Hera aan het echte werk beginnen.

Don't Worry


Don't Worry (13/03/2007) DW genaamd, is een zwartbruine ruin (Diamond Hit(Don Schufro/Ramino/Weltas)/Londonderry/Weltmeyer/Gambler’s Cup xx) met een stokmaat van 1.70 m. Hij wordt door Charlotte uitgebracht in het ZZ zwaar. DW is een royaal bewegend paard die met veel uitstraling en schwung door de baan gaat. DW heeft de aanleg en de mogelijkheden voor de zware tour.

VERKOCHT

Gia Nina


Dan krijgen we Gia Nina. (13) foto Gia Nina (14/06/2011) is een donkerbruine merrie van Negro ( Ferro/Variant/Gondelier) uit Selina (Jazz/Blanc Rivage xx/Frappant). In 2015 kwam ze op de stoeterij.

We hebben Gia Nina samen met Tijn Vulders, die haar kocht van Tanja Awater. Charlotte is met haar in de B begonnen en ze starten nu in het Z2.

Deze zomer hebben we van haar twee veulens gespoeld. Een van Elton ( Escolar/De Kooning(Donnerhal)/Weltmeijer ) die we samen met Cees van den Oetelaar hebben. En een van Escolar ( Estobar/Fürst Piccolo/Sion ). Intussen kan Gia Nina blijven sporten.