Witven Stoeterij Esch

Lina


Met de door ons gefokte Lina (23/05/2016) een dochter van de spring crack Verdi (Quidam de Revel/Landgraf 1/Calypso1) zijn we een avontuur aangegaan om vanuit een spring gerichte stam naar een dressuurstam over te stappen.
Dit baseren wij op het feit dat moeder Hilke Th.V.O (Q Breitling LS/Indoctro/Goodwill) die wij kochten van Theo van Oirschot uit Lennisheuvel, uit de Karabel stam van Huub van Helvoort voldoende dressuur aanleg in haar DNA heeft. (Equador/Amor/Farn/Courville).

Lana


Met Lana (08/06/2016) een dochter van Caretino Gold (Caretino/Cambridge/Exorbitant) uit Helga
( Q Breitling LS/Vancouver/Indoctro) hebben we eveneens een experiment met het “ombouwen” van springbloed naar dressuur talent. Het gaat hierbij om een spring gericht gefokte merrie eveneens gekocht van Theo van Oirschot.

Luna


Luna (21/05/2016) is een dochter van de zwarte hengst Hero een zoon van Johnson
(Jazz/ Flemming) uit een dochter van Ferro/Ramiro Z.

De moeder van Luna is de Elite, sport, dressuur, merrie Purdy. (Don Graphit/Ramiro Z/Gotthard).

Luna is een fraaie zwarte merrie die al vroeg van de kenners veel waardering kreeg voor haar uitstekende bewegingen en haar aansprekende exterieur. Met een mooie afstamming en een fijn karakter kan Luna bij een positieve klinische en röntgenologische keuring een grote aanwinst zijn voor de fokkerij als ook voor de sport.

Een waardige opvolgster van haar moeder.

Le Bon Ami


Le Bon Ami (03/04/2016) is een zoon van de nog jonge zwarte hengst Grand Galaxy Win een zoon van Apache (UB 40/Krack C) uit een dochter van Jazz/Zeoliet.

De moeder van Le Bon Ami is Hera. (Oscar, Wolfgang/Nabuur/Courville) die op haar beurt een dochter is van Purdy.

Le Bon Ami is een fraaie zwarte hengst die beschikt over uitstekende bewegingen en een prima exterieur en een fijn karakter. Als de klinische en röntgenologische keuringen goed uitpakken, zien we in hem een kandidaat deelnemer voor de hengstenkeuring 2019.

Ma Cherie


Ma Cherie (08/04/2017) is een dochter van de zwarte Trakener hengst Schwarzgold (Imperio/Consul/Seeadler).

De moeder van Ma Cherie is eveneens Hera. De combinatie van de stoere Hera met de hoog edele trakener hengst Schwarzgold leverde een goed resultaat op.

Ma cherie is een zwarte merrie die bloed toont. Ze beschikt over goede bewegingen een goed exterieur en ze toont een vriendelijk karakter. Ook hier is op voorwaarde van positieve uitslagen van de keuringen sprake van een aanwinst voor fokkerij en sport.

Myosotis


Myosotis (21/03/2017) is een dochter van de hengst Hero net als haar halfzus Luna.

De moeder van Myosotis is Serise B een dochter van Havidoff (Clavesimbel/Farn) uit een moeder van Ramiro Z en Elan XX. Zij komt voort uit de bekende Weigelia stam.

Myosotis is een grote bruine merrie met goede bewegingen en een goed exterieur. Ze heeft een stabiel karakter en bij een positieve uitslag van de keuringen is er wederom een grote verwachting voor fokkerij en sport.