Witven Stoeterij Esch

Open Stoeterij


In de loop der tijd kregen wij van vele mensen de vraag wat er zoal te doen is op de stoeterij. Om aan deze nieuwsgierigheid tegemoet te komen hebben wij voor deze mensen “de deuren open gezet” onder het motto van de open stoeterij.

Wij ontvangen dan ook groepen mensen die geïnteresseerd zijn in het reilen en zeilen van de stoeterij in onze ontvangst ruimte “De Verandering”. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een lekkernij wordt aan de hand van een video uitleg gegeven over de weg die een paard aflegt “van veulen tot toppaard”. Daarna volgt een rondleiding over de stoeterij met uitleg over de dagelijkse gang van zaken. Er zijn ook meerdere demonstraties mogelijk. Een rondwandeling over de Witvenner Schoorvoort naar de antieke sluis en vervolgens de ronde afmakend door de Witven omgeving is een favoriete bezigheid van de natuur liefhebbers.

Na afloop wordt er nog na gepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De aanvang kan ook gepaard gaan met een lunch, zoals de afsluiting ook met een diner mogelijk is. In de Verandering is de culinaire verzorging in goede handen van Ricardo en Frans.