Witven Stoeterij Esch

Purdy


De oudste van het stel is Purdy. Purdy (01/05/1997) is een zwarte merrie. Ze is gefokt door Arthur Bakvis in Nispen. Ze kwam op 2 jarige leeftijd op de stoeterij. Ze is een dochter van Don Graphit, een hengst van Donnerhal/Graphit/Anteil, uit Valentine O, een dochter van Ramiro/Gotthard/Trautman.

Purdy voldeed in alle opzichten aan de door ons gestelde eisen. In de beginjaren leverde de fokkerij niets op door ongevallen in de eerste levensfase van de veulens.

Charlotte begon op 16 jarige leeftijd met Purdy aan een sport carrière. Als groene ruiter met een groen paard was dit een lange maar succesvolle weg tot en met het niveau ZZ zwaar. Ondertussen was Purdy al aardig op leeftijd geraakt om nog aan het echte zware werk te beginnen en dus werd alsnog voor de fokkerij gekozen.

Hera was de eerste dochter waarover straks meer. Vervolgens werd Indy, een dochter van Dream Boy te vroeg geboren, na een week bleek een infectie in de gewrichten noodlottig. Het jaar daarna bleef Purdy gust.

Het jaar daarna werd Kapri, een zwarte zoon van Dream Boy (Vivaldi/Ferro/Balzflug) geboren. In 2016 werd Luna, een zwarte dochter van Hero (Johnson/Ferro/Ramiro) geboren. In 2017 werd Purdy gedekt door Elton (Escolar/De Kooning(Donnerhal)/Weltmeijer) Hiervan is ze nu drachtig. Kapri, is verkocht en hij wordt nu getraind door Marcel van Manen en door Cees van den Oetelaar voorgebracht op de a.s. hengstenkeuring. We zullen zien waar dit toe leidt.

Hera


We vervolgen met Hera. Hera (04/04/2012) is een vosmerrie van Oscar (Wolfgang/Nabuur/Courville) uit Purdy. Ze voldoet aan onze eisen, zij het dat ze op de stamboek keuring, o.i. onterecht, 65 punten kreeg voor exterieur en 75 punten voor beweging. Hierdoor kan ze vooralsnog geen elite predicaat krijgen. Via de sport kan ze zich ook in dit opzicht nog gaan bewijzen.

In 2016 werd uit Hera, Le bon Ami, een zwarte zoon van Grand Galaxy Win (Apache/Jazz/Zeoliet) geboren. In 2017 werd uit Hera, Ma Cherie, een zwarte dochter van de Trakehner hengst Schwartz Gold (Imperio/Consul/Seeadler ) geboren.

Sinds 2016 wordt Hera gereden door Loes van der Linden. Na het af spenen van haar veulen gaat Hera aan het echte werk beginnen.


El Vera H.


Vervolgens hebben we El Vera H. In het voorjaar van 2011 kochten we bij Marinus Habraken in Boxtel El Vera H. (15/04/2009). Een bruine merrie van Namelus R. ( Concorde/Joost/Abgar ) en Vera ( Numero Uno/Epilot/Le Mexico).

Deze Vera komt uit de beroemde Lollipop stam van Johan Venderbosch, en met name de combinatie Le Mexico/Pericles xx in deze afstamming gaf ons de overtuiging dat deze spring gerichte fokkerij ook goede dressuurpaarden zal opleveren.

El Vera H. doorliep een goede keuringscarrière. Ze werd Elite IBOP spr en sprong onder, de intussen mede eigenaar geworden Tijn Vulders al snel naar het Z niveau. In 2017 liep ze een peesblessure op waarop we besloten hebben om ze in te zetten…. Jawel voor de fokkerij van dressuurpaarden. Ze is gedekt door- en drachtig van de voshengst Iconic B (Bon Bravour/Jazz/Variant )

Gia Nina


Dan krijgen we Gia Nina. Gia Nina (14/06/2011) is een donkerbruine merrie van Negro
(Ferro/Variant/Gondelier) uit Selina (Jazz/Blanc Rivage xx/Frappant). In 2015 kwam ze op de stoeterij.

We hebben Gia Nina samen met Tijn Vulders, die haar kocht van Tanja Awater. Charlotte is met haar in de B begonnen en ze starten nu in het Z2.

Deze zomer hebben we van haar twee veulens gespoeld. Een van Elton ( Escolar/De Kooning(Donnerhal)/Weltmeijer ) die we samen met Cees van den Oetelaar hebben. En een van Escolar ( Estobar/Fürst Piccolo/Sion ). Intussen kan Gia Nina blijven sporten.


Izacella


Dan komt Izacella. In 2016 kochten we van Arno Pullens, uit Waalwijk, de bruine merrie Izacella (20/03/2013) een dochter van Negro uit de Elite sport-dress merrie Roxcella (Gribaldi/Contango/Bismark ). Een elegante jonge dame met veel looplust en een hoog knuffel gehalte.

In 2017 hebben we haar gedekt met Secret, een nog zeer jonge (geboren 2014) talentvolle zwarte hengst van Gestüt WM te Buchholz ( Hannover ). Secret stamt af van Sezuan/St. Moritz/Rotspon.